Over SafeSteps

Van internationaal EHBO’er naar eigen bedrijf
Safe Steps is opgericht door Sietske Alma uit Augustinusga, Friesland. Haar doel: zoveel mogelijk mensen leren hoe ze andere mensen kunnen helpen in noodsituaties. Of dat nu door de baas wordt betaald, door de zorgverzekeraar wordt vergoed of iemand zélf de held van zijn buurt wil kúnnen zijn. Praktisch en met plezier, zo wil Sietske het graag.

De achtergrond

Zelf was Sietske 26 jaar en moeder van een dochter van zes toen haar eerste man van de weg raakte en op slag dood was. Dat bracht de vraag: stel dat hij nog had geleefd? Wie had hem dan kunnen redden? Dus maakte Sietske de switch. Van jeugdzorg naar veiligheid, cru genoeg ook omdat ze zelf nooit die veilige jeugd heeft gekend.
De lat ging even hoog als de passie. Sietske deed EHBO op het hoogste niveau. Reisde in opdracht van de EU de wereld rond en leidde mensen op in Kroatïe, Oeganda en Columbia. In 2016 richtte ze Safe Steps op. Regelde een eigen pand in Surhuisterveen en later Harkema. Rijdt regelmatig nog naar Amsterdam of Almere voor incompany trainingen. Maar kan ook nog altijd genieten van elke vrijwilliger die waar dan ook, lang de lijn, bij een wandeltocht of op een festival, daadkrachtig ingrijpt als er gehandeld moet worden. 

De buitenkant

Sietske is klein maar goedgebekt. Bedreven in het omgaan met monteurs en verpleegsters, maar ook met ‘meneer pak’ en ‘type ruwe bolster’. Ze leert mannen de les en leert vrouwen rennen in mantelpak. Praktisch. Omdat, zoals ze het zelf zegt: ‘Die dronken tentfeestganger altijd half in de slootkant belandt, of onder een tafel waar jij er niet bij kunt. Dus bedenk nu alvast, wat doe je dán?’ 
Stroke 1

Waarom SafeSteps?

Procedures worden praktisch
9 man in 3 groepjes van 3
Weten wordt doen
Iedereen komt aan de beurt. Want ooit is die pop een mens
Verplicht nummer wordt leukste dagje uit
Nog net niet spannender dan een Escape Room ????
Protocol wordt ‘wat doen we nu écht’
Als die bewusteloze persoon bijvoorbeeld half in de sloot is belandt.

Wat klanten zeggen

Mijn review
Daney Koster
“Een aanrader voor het volgen van een BHV cursus, gebruikt top materiaal, keurig en duidelijk uitgelegd.”
Marco Bos via Google
“Een aanrader voor het volgen van een BHV cursus keurig en duidelijk uitgelegd.”
Jan Koster via Google
“Een aanrader voor het volgen van een BHV cursus, gebruikt top materiaal, keurig en duidelijk uitgelegd.”
Hayco Spoelstra via Google

Stel niet langer uit

Regel die training voor jezelf en je gezin, familie, buurtgenoten. Of bel Sietske om in overleg jouw team te trainen in een opleiding speciaal voor jullie. Vraag de personeelsvereniging om de aansluitende BBQ te combineren met een écht nuttig onderdeel. Maar stel het niet uit. Weten wat te doen kan mensenlevens redden.
Direct naar agenda
Aangesloten bij:

Sietske

Binnen 48 uur een reactie

Hallo,
Wij helpen je graag verder, stuur mij een berichtje en ik probeer zo snel mogelijk te reageren.