Het verschil
maken voordat
de hulpdiensten
er zijn?

20 seconden

Tijdens een noodgeval heb je slechts enkele seconden om de situatie te beoordelen en over te gaan op directe hulpverlening.

2 minuten

Voordat de hulpdiensten op de plaats van het ongeval zijn heb je slechts 2 minuten de tijd om directe hulpverlening te bieden

3 minuten

Als de hulpdiensten nog niet op de plaats van het ongeval zijn en je hebt de ABCD kunnen voltooien dan verkeert de patient buiten levensgevaar

5 minuten

De gemiddelde wachttijd voordat de politie op de plaats van het ongeval is

7 minuten

De gemiddelde wachttijd voordat de brandweer op de plaats van het ongeval is

15 minuten

De gemiddelde wachttijd voordat de ambulance op de plaats van het ongeval is

Eerste Hulp (EHBO)

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe. 

Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Je leert reanimeren en het gebruik van een AED. Ook leer je alle basisvaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen. Na het volgen van een EHBO cursus weet jin in iedere situatie hoe je moet handelen. 

Ons EHBO-cursusaanbod 

Wat leer je? 


Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsel, pijn op de borstkas en een beroerte. 

Voor wie? 
Iedereen 

Hoe lang? 
12 uur 

 

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen na een ongeval thuis behandeld in het ziekenhuis. Jonge kinderen van 0-4 jaar lopen het grootste risico! Zij vallen bijvoorbeeld van de trap of de commode. Ook vergiftiging is onder deze groep een veelvoorkomend ongeval. Gelukkig ben jij als ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… Toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt? 

Wat leer je? 


Na afloop van de cursus kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog. 

Voor wie? 
Iedereen 

Hoe lang? 
10 uur 

Wil jij vooral weten hoe je iemand moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken? Dan is deze cursus geschikt. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Leer reanimeren en het gebruik van een AED tijdens onze cursus. Je oefent de reanimatie-vaardigheden (controle bewustzijn/ ademhaling, borstcompressies en beademen) op een reanimatie-pop. 

Wat leer je?


Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen. 

Voor wie? 
Iedereen 

Hoe lang? 
4 uur 

Wanneer je veelt wandelt, fietst, of hardloopt is het handig dat je weet wat er moet gebeuren als er tijdens of na deze activiteiten ongemakken voorkomen. Tijdens deze 6 uur durende opleiding leer je wat te doen bij blaren, onderkoeling, oververhitting en alle andere wandelletsels die kunnen optreden. 

Wat leer je? 

 • De ontstaanswijzen van blaren 
 • Verbandmiddelen 
 • Hygiëne 
 • Eerste Hulp bij blaren 
 • Eerste Hulp bij kneuzing en verstuiking 
 • Eerste Hulp bij eenvoudige uitwendige wonden 
 • Eerste Hulp bij warmteletsels 
 • Preventie 

Voor wie? 
Iedereen met een geldig EHBO-diploma (Oranje Kruis of Rode Kruis) 

Hoe lang? 
6 uur 

Sporten is een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters ook met sportletsels te maken. De EHBO’er heeft een belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters tijdens het sporten op kunnen lopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de Eerste Hulp wordt geboden. 

Wat leer je? 

 • Je verkrijgt kennis van de meest voorkomende sportletsels, de oorzaken en gevolgen. 
 • Je leert de gevolgen van het sportletsel beperkt te houden. 
 • Je krijgt inzicht in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkomen. 
 • Je raakt op de hoogte van effectieve blessurepreventieve maatregelen. 

Voor wie? 
Iedereen met een geldig EHBO-diploma (Oranje Kruis of Rode Kruis) 

Hoe lang? 
10 uur 

Waarom een cursus van Safe Steps Veiligheidstrainingen? 

 • Compleet cursusaanbod 
 • Programma kan worden afgestemd op specifieke wensen en situaties 
 • Altijd ervaren en gecertificeerde instructeurs 
 • Gunstige tarieven 
 • Opleidingsmogelijkheden door het hele land 
 • Eén adres voor alle veiligheidstrainingen 

Op dit moment staan de volgende EHBO cursussen ingepland. Staat er geen geschikte datum voor u bij? Neem dan vrijblijvend contact op voor een maatwerk aanbod.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.