Leer reanimeren

7 apr, 2021 | Geen categorie

Elke week worden er 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Als je binnen zes minuten hulp kan bieden, vergroot je de overlevingskans van je slachtoffer. Bel meteen 112, begin met reanimeren (en zorg ervoor dat iemand een AED uit de buurt ophaalt).

Ik plaats het halen van een AED tussen haakjes, omdat je meestal niet zomaar bij de AED kan. Deze hangt vaak in een kast waar je hem alleen met een code uit kan halen. Zo hangt er op 50 meter van mijn huis een AED, maar zonder de code kom ik er niet bij.

Met een AED is de overlevingskans van het slachtoffer verhoogd naar 50 tot 70%. Ben je burgerhulpverlener en word je opgeroepen via de app van HartslagNu? Dan krijg je de code bij de oproep. Zinvol om te weten dus!

Wat wel belangrijk is, is dat je leert reanimeren. Dan weet je in elk geval wat je moet doen hoe je moet handelen wanneer iemand in je omgeving een hartstilstand krijgt.

Kind te water

Kind te water

Herken de signalen van een beroerte

Herken de signalen van een beroerte

Een hartinfarct bij vrouwen verloopt anders

Een hartinfarct bij vrouwen verloopt anders

De Theespecialiteitenwinkel

De Theespecialiteitenwinkel

Waarom een cursus van SafeSteps Veiligheidstrainingen?