De Theespecialiteitenwinkel

16 feb, 2021 | gezondheid

Ik hou er van om mijn dag te beginnen met een lekkere kop thee. Ik heb dan ook een hele verzameling van verschillende soorten thee in mijn keuken staan. Zo ’s ochtends vroeg is het maar moeilijk kiezen.

Mijn drang om gezond te eten en te drinken, ik noem het maar mijn gezondheidswaanzin, heeft er voor gezorgd dat ik nu van alles in huis heb. Zwarte thee, witte thee, groene thee, rooibosthee, kruidenthee of vruchtenthee; ze zijn er allemaal. Ik kwam namelijk een ontzettend leuke specialiteitenwinkel tegen waar allemaal verschillende soorten losse thee worden verkocht. En sindsdien heb ik dus mijn eigen persoonlijke theevoorraad thuis.

Gezond

Thee staat op de schijf van vijf. Dus het moet wel gezond genoeg zijn om meerdere koppen per dag van te drinken, toch? Het verlaagt de k bloeddruk en verkleint de kans op een beroerte. Maar thee bevat ook theïne, wat eigenlijk een ander woord is voor caffeïne. Ik heb dus toch maar eens opgezocht hoeveel koppen thee ik per dag mag drinken.

Oeps. Het zijn maar 3 koppen groene- of zwarte thee per dag. Bij kruidenthee is het helemaal afhankelijk van welke kruiden in je thee zitten. Zo kun je wel weer naar hartenlust rooibosthee, waar geen theïne in zit, drinken.

Koffie

Maar natuurlijk wil je ook weten wat regelmatig koffie of thee drinken met je lichaam doet. Uit onderzoek blijkt dat thee en koffie beschermend werken en dat ik 20% minder kans op een beroerte heb dan mensen die nauwelijks koffie of thee drinken. Thee bevat bovendien catechine, een stof die als antioxidant werkt, en koffie bevat chlorogeenzuur, wat het risico op ontwikkelen van diabetes type 2 verlaagt. Dat maakt het zoeken naar een lekkere kop thee in mijn eigen mini theespecialiteitenwinkel toch wel extra leuk. Maar ik zal er ook zeker de koffie niet om laten staan.

Kortom, ik ga nu lekker genieten van mijn zelfgemaakte cappuccino. Hoe gezond die is? Geen idee. Maar heerlijk is hij zeker!

Kind te water

Kind te water

Herken de signalen van een beroerte

Herken de signalen van een beroerte

Leer reanimeren

Leer reanimeren

Een hartinfarct bij vrouwen verloopt anders

Een hartinfarct bij vrouwen verloopt anders

Waarom een cursus van SafeSteps Veiligheidstrainingen?